1 tunti
Keskiverto
4 annosta
Beluga-linssibolognese
Beluga-linssit ovat linssien aatelia. Ne antavat kasvisbologneselle mehevän maun sekä mukavan suutuntuman.
AINESOSAT
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl öljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 2 dl kuivatettuja belugalinssejä
- 400 g murskattuja tomaatteja
- 2,5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 1 mm sambal oelek -kastiketta tai chilirouhetta
- 2 dl vettä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 1 tl kuivattua basilikaa
- 1 tl hienosokeria
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
- 300 g spagettia
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipuli ja valkosipuli öljyssä paistinpannulla tai kannellisessa kattilassa. Lisää tomaattipyree ja jatka paistamista muutaman minuutin ajan.
VAIHE 2
Sekoita joukkoon linssit, murskatut tomaatit, Cooking Oat, sambal oelek ja vesi. Mausta oreganolla, basilikalla, sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehua kannen alla noin 25 minuuttia.
VAIHE 3
Keitä spagetti pakkauksen ohjeen mukaan. Tarjoa bolognese spagetin kanssa.