1 tunti
Keskiverto
4 annosta

Kanapata oliiveilla

Oliivit ja timjami tuovat ihanasti makua täyteläiseen kanapataan! Vaihtamalla kanan tofuun ja korvaamalla kanaliemen kasvisliemellä saat padasta vegaanisen.

AINESOSAT

  • 900 g perunaa
  • 600 g broilerin fileetä tai tofua
  • 1 keltasipuli
  • 250 g tuoreita herkkusieniä
  • 1 rkl rapsiöljyä
  • suolaa ja pippuria
  • 1 tl kuivatettua timjamia
  • 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
  • 0,5 kanaliemikuutio
  • 1 rkl japanilaista soijaa
  • 1 rkl maissitärkkelystä
  • 1 prk mustia oliiveja ilman kiviä, à 240 g
  • 500 g porkkanoita
  • 65 g vuonankaalta

TOIMI NÄIN

VAIHE 1

Aloita kuorimalla ja kypsentämällä perunat.

VAIHE 2

Leikkaa broilerin filee tai tofu suikaleiksi tai paloiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Harjaa ja leikkaa sienet neljään osaan. Ruskista sipulit ja sienet kattilassa, käytä puolet öljystä. Nosta sipulit ja sienet lautaselle.

VAIHE 3

Ruskista broileri tai tofu kattilassa lopulla öljyllä, mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita kattilaan sipulit ja sienet, timjami, Cooking Oat -kaurakerma, murennettu liemikuutio ja soija. Kaada hieman vettä maissitärkkelykseen ja sekoita kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 5 min. Lisää oliivit kattilaan.

VAIHE 4

Kuori porkkanat. Höylää porkkanat perunankuorijalla ohuiksi nauhoiksi ja sekoita vuonankaalen joukkoon.

Tarjoile kanapata perunoiden ja salaatin kanssa.

RESEPTISSÄ KÄYTETTY TUOTE

MUUT RESEPTIT

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT??

LÖYDÄT MEIDÄT