Köyhät ritarit
Tämä herkullinen klassikko maistuu käytännössä kaikille. Köyhiä ritareita voi syödä niin aamiaiseksi, lounaaksi ja välipalaksi kuin makeanhimoonkin.
AINESOSAT
- 6 palaa vaaleaa leipää
- 2,5 dl Coaking Oatia
- 3 munaa
- 1 mm suolaa
- 2 rkl voita
- Hienosokeria kanelilla tai kardemummalla
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Vatkaa keskenään Cooking Oat, munat ja suola. Kasta leivänpalat seokseen ja anna
niiden tekeytyä hetki ennen paistamista.
VAIHE 2
Paista leivänpalat voissa molemmilta puolilta. Ripottele päälle sokeria, johon on
sekoitettu kanelia tai kardemummaa.
VAIHE 3
Tarjoile valitsemiesi lisukkeiden kanssa.
Ehdotuksia lisukkeiksi:
Paloittele päärynä paloiksi tai lohkoiksi. Lisää pähkinälevitettä köyhien ritareiden päälle ja
koristele lopuksi päärynöillä.
Paloittele omena lohkoiksi tai paloiksi ja lisää päälle kaneli-sokeria. Asettele omenanpalat
köyhien ritareiden päälle ja ripottele hasselpähkinärouhetta koristeeksi.
Levitä köyhien ritareiden päälle maapähkinävoita, ripottele päälle kookoshiutaleita ja tarjoile
esimerkiksi banaani- tai ananaspalojen kera.
Leikkaa persikka paloiksi. Lisää persikanpalat ja muutama vadelma köyhien ritareiden päälle.
Koristele paahdetuilla seesaminsiemenillä ja viimeistele lorauttamalla päälle hieman
hunajaa.