1 tunti
Keskiverto
4 annosta

Lihapullat kermakastikkeella

Tästä klassikkoruoasta voi tehdä myös kasvisversion. Valinta on sinun!

AINESOSAT

Lihapullat:

  • 500 g jauheliha, vegetaarinen tai sika-nauta jauheliha
  • 0,5 dl
  • korppujauhoja
  • 1 dl Cooking Oat -ruokakermaa

  • 1 keltasipuli
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • öljyä paistamiseen

Kermakastike:

  • 4 dl Cooking Oat -kaurakermaa
  • 0,5 tl jauhettua mustapippuria
  • 1 laakerinlehti
  • 4 rkl rapsiöljyä
  • 1 tl ranskalaista sinappia
  • 1 rkl japanilaista soijaa
  • 2 rkl vasikanfondia
  • 1 tl mustaherukkahyytelöä (halutessasi)
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • suolaa
  • mustapippuria

TOIMI NÄIN

VAIHE 1

Sekoita korppujauhot ja Cooking Oat -kaurakerma kulhossa ja anna seisoa 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää mukaan jauheliha, puolet sipulista, suola, kananmuna ja sinappi.

VAIHE 2

Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloiksi. Paista lihapullat pannulla öljyssä joka puolelta, 3-5 min.

VAIHE 3

Paista loput sipulista kattilassa öljyssä yhdessä mustapippurin ja laakerinlehden kanssa. Sekoita jauhot, vasikanfondi, soija, Cooking Oat -kaurakerma, mustaherukkahyytelö ja sinappi.

VAIHE 4

Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile perunamuusin ja puolukoiden kanssa.

Vinkki: Anna taikinan seisoa jääkaapissa 1 tunti, niin lihapullat säilyttävät muotonsa paremmin.

MUUT RESEPTIT

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT??

LÖYDÄT MEIDÄT