30 min
Keskiverto
4 annosta

Maa-artisokkakeitto auringonkukansiemenillä & persiljalla

Maukas, samettinen maa-artisokkakeitto valmistuu herkullisesta Cooking Oat ‑kaurakermasta. Keitto sopii loistavasti niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Nauti sellaisenaan tai leivän kera.

AINESOSAT

  • 700 g maa-artisokkaa
  • 1 keltasipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 5 dl vettä
  • 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
  • 2 rkl kanafondia
  • 1 sitruuna, raastettua kuorta ja puristettua mehua
  • suolaa ja mustapippuria

Tarjoilua varten:

  • 2 dl                paahdettuja auringonkukansiemeniä
  • 2 rkl               hienonnettu persiljaa
  • 1 rkl               oliiviöljyä

TOIMI NÄIN

VAIHE 1

Kuori ja viipaloi maa-artisokat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista maa-artisokka, sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä keskilämmöllä, noin 5 minuuttia.

VAIHE 2

Lisää viini, vesi, Cooking Oat -kaurakerma ja kanafondi. Keitä kannen alla keskilämmöllä kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.

VAIHE 3

Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla. Koristele tarjottaessa paahdetuilla auringonkukansiemenillä, persiljalla ja oliiviöljyllä.

MUUT RESEPTIT

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT??

LÖYDÄT MEIDÄT