2 tuntia
Keskiverto
4 annosta

Riistapata rosmariinilla & sienillä

Mehevä ja täyteläinen riistapata on loistava sunnuntaipäivällinen. Sen seuraksi sopii mainiosti vaikkapa samettinen perunamuusimme. Jos jätät lihan pois tai korvaat sen kasvisvaihtoehdolla, pata sopii myös kasvissyöjille.

 

AINESOSAT

  • 600 g vegaanisia soijaproteiinipaloja tai hirven- tai naudanlihasuikaleita
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 murskattuja katajanmarjoja
  • 0,5 dl öljyä
  • 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
  • 3 dl punaviiniä
  • 2 dl vettä
  • 3 rkl riistafondia
  • 2 porkkanaa
  • 2 juuripersiljaa
  • 120 g suppilovahveroita tai muita sieniä
  • 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
  • 0,5 dl vehnäjauhoja

TOIMI NÄIN

VAIHE 1

Kuori ja pilko sipulit karkeiksi palasiksi. Ruskista soija- tai lihapalat pannulla öljyssä kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä kattilaan. Ruskista sipuli ja valkosipuli yhdessä mausteiden kanssa ja siirrä kattilaan. Suolaa ja pippuroi.

VAIHE 2

Lisää punaviini, vesi ja riistafondi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunti.

VAIHE 3

Kuori ja leikkaa porkkanat ja juuripersiljat paloiksi. Harjaa sienet ja leikkaa ne paloiksi. Laita pilkotut kasvikset kattilaan ja keitä 0,5 tuntia.

VAIHE 4

Vatkaa jauhot 1 desilitraan Cooking Oat -kaurakermaa. Sekoita kastike ja loput Cooking Oatista kattilaan. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile puolukoiden, suolakurkkujen ja perunamuusin kanssa.

MUUT RESEPTIT

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT??

LÖYDÄT MEIDÄT