1 tunti
Keskiverto
4 annosta
Juuresgratiini
Maistuvaan, täyteläiseen juuresgratiiniin käytetään Farmers & Chefs Cooking Oat ‑kaurakermaa. Valitse juurekset oman makusi mukaan ja tarjoile haluamasi proteiininlähteen kera.
AINESOSAT
- 500 g perunaa
- 1 palsternakka, noin 75 g
- 1 selleri, noin 100 g
- 2 porkkanaa, noin 150 g
- 1 purjosipuli, noin 100 g
- 1 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna tai 1 rkl kuivattuna
- 0,5 tl suolaa
- 1 mm pippuria
- 2,5 dl Cooking Oatia
- 1 dl juustoraastetta
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
VAIHE 2
Kuori ja viipaloi juurekset. Huuhtele purjosipuli ja leikkaa se pituussuunnassa reiluiksi
paloiksi. Keitä juureksia kevyesti suolatussa vedessä 5 minuuttia.
VAIHE 3
Laita juurekset ja sipulipalat voideltuun uunivuokaan. Lisää päälle yrtit sekä suola ja
pippuri. Kaada Cooking Oat vuokaan. Ripottele päälle juustoraaste ja paista uunissa
30 minuuttia.