Kasvispata uunissa
Maukkaita juureksia sisältävä kasvispata valmistetaan uunissa. Lisämakua pataan antaa täyteläinen Farmers & Chefs Cooking Fraiche Tomato & Basil.
AINESOSAT
- 500 g perunoita
- 2 porkkanaa, noin 150 g
- 1 bataatti, noin 300 g
- 2 keltasipulia
- 1 pieni fenkoli, noin 175 g
- 5 dl kasvislientä
- 300 g kasvispaloja
- 4 tomaattia kuutioituna
- 2 dl Cooking Fraiche Tomat & Basilika
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Laita uuni lämpenemään 150 asteeseen.
VAIHE 2
Kuori ja leikkaa perunat, porkkanat, bataatti ja sipulit paloiksi. Huuhtele fenkoli ja
leikkaa paloksi. Laita kasvikset isoon uuninkestävään kattilaan tai kannelliseen
uunivuokaan. Lisää kasvislientä niin, että kasvikset peittyvät juuri ja juuri. Paista
uunin alaosassa 1-1,5 tuntia.
VAIHE 3
Ota paistos pois uunista ja lisää loput kasvispalat (300g) ja tomaatit vuokaan. Laita
paistos takaisin uuniin ja jatka kypsentämistä vielä 30 minuuttia. Sekoita joukkoon
vielä Cooking Fraiche Tomat & Basilika ja anna vetäytyä hetken ennen tarjoilua.
Tarjoile kasvispata kaurariisin ja leivän kera.