Lasagne
Maukas lasagne sopii niin arkeen kuin juhlaankin. Nauti perheen ja ystävien seurassa! Jos haluat tehdä kasvisversion, korvaa jauheliha kasvisjauhiksella.
AINESOSAT
- 500 g sika-nauta jauhelihaa / vegejauhelihaa
- 4 rkl oliiviöljyä
- 2 keltasipulia, kuorittuna ja pilkottuna
- 2 valkosipulinkynsiä, kuorittuna
- 1 porkkana, kuorittuna
- ½ punainen chili
- 2 laakerinlehteä
- 1 rkl tuoretta ja hienonnettua timjamia tai 1 tl kuivattua timjamia
- 1 tanko varsiselleriä
- 2 dl vettä
- 400 g paseerattua tomaattimurskaa
- 4 rkl tomaattipyreetä
- suolaa ja mustapippuria myllystä
- 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl ruokaöljyä
- 1 litra Cooking Oat -kaurakermaa
- 9 lasagnelevyä
- basilikaa
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Laita uuni lämpiämään 160 asteeseen.
Paista jauheliha tai vegejauheliha kattilassa oliiviöljyssä keskilämmöllä.
VAIHE 2
Sekoita kasvikset monitoimikoneessa ja kaada ne kattilaan jauhelihan sekaan. Jatka paistamista noin 5 min ja lisää tomaattipyree, paseerattu tomaattimurska sekä suolaa ja pippuria maun mukaan. Keitä miedolla lämmöllä noin 30 min. Mausta tarvittaessa lisää.
VAIHE 3
Sekoita jauhot kattilassa ruokaöljyyn. Lisää puolet kaurakermasta. Kuumenna varovasti kunnes seos paksunee ja lisää sitten loput kaurakermat. Mausta suolalla ja pippurilla.
VAIHE 4
Kokoa seuraavaksi jauhelihakastike, kaurakermakastike ja lasagnelevyt vuokaan kolmeen kerrokseen ja viimeistele päällimmäinen kerros kastikkeella. Säästä hieman kaurakermakastikkeesta tarjoilua varten. Paista lasagne uunissa 160 asteessa kunnes se on saanut kauniin värin, noin 50 minuuttia.
VAIHE 5
Tarjoile kaurakermakastikkeen, oliiviöljyn ja tuoreen basilikan kera.