Lihapullat kermakastikkeella
Tästä klassikkoruoasta voi tehdä myös kasvisversion. Valinta on sinun!
AINESOSAT
Lihapullat:
- 500 g jauheliha, vegetaarinen tai sika-nauta jauheliha
- 0,5 dl
- korppujauhoja
-
1 dl Cooking Oat -ruokakermaa
- 1 keltasipuli
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 1 tl ranskalaista sinappia
- öljyä paistamiseen
Kermakastike:
- 4 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 0,5 tl jauhettua mustapippuria
- 1 laakerinlehti
- 4 rkl rapsiöljyä
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 1 rkl japanilaista soijaa
- 2 rkl vasikanfondia
- 1 tl mustaherukkahyytelöä (halutessasi)
- 3 rkl vehnäjauhoja
- suolaa
- mustapippuria
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Sekoita korppujauhot ja Cooking Oat -kaurakerma kulhossa ja anna seisoa 5 minuuttia. Kuori ja hienonna sipuli. Lisää mukaan jauheliha, puolet sipulista, suola, kananmuna ja sinappi.
VAIHE 2
Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja muotoile palloiksi. Paista lihapullat pannulla öljyssä joka puolelta, 3-5 min.
VAIHE 3
Paista loput sipulista kattilassa öljyssä yhdessä mustapippurin ja laakerinlehden kanssa. Sekoita jauhot, vasikanfondi, soija, Cooking Oat -kaurakerma, mustaherukkahyytelö ja sinappi.
VAIHE 4
Anna kiehua miedolla lämmöllä noin 10 min. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile perunamuusin ja puolukoiden kanssa.
Vinkki: Anna taikinan seisoa jääkaapissa 1 tunti, niin lihapullat säilyttävät muotonsa paremmin.