Linssipata
Mehevässä linssipadassa käytetään Cooking Oat ‑kaurakermaa. Pata on helppo valmistaa ja pitää kylläisenä pitkään, joten se sopii niin lounaaksi kuin kevyeksi päivälliseksikin.
AINESOSAT
- 2 dl kuivattuja punaisia linssejä
- 1 keltasipuli
- öljyä paistamiseen
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 kasvisliemikuutio
- 1 dl vettä
- 2,5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl soijaa
- 8 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 porkkanaa
- suolaa ja mustapippuria
- 4 annosta ruokavehnää
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Keitä linssit pakkauksen ohjeen mukaan.
VAIHE 2
Kuori ja hienonna sipuli. Paista pannulla pehmeäksi öljyn kera. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.
VAIHE 3
Lisää pannulle murennettu liemikuutio, vesi, Cooking Oat -ruokakerma, soija ja paprikajauhe. Sekoita ja keitä noin 10 minuuttia.
VAIHE 4
Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna aurinkokuivatut tomaatit. Lisää pannulle linssit, porkkanat ja tomaatit. Anna seistä miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia.
VAIHE 5
Keitä ruokavehnä pakkauksen ohjeen mukaan ja tarjoa linssimuhennoksen kanssa.