Maa-artisokkakeitto auringonkukansiemenillä & persiljalla
Maukas, samettinen maa-artisokkakeitto valmistuu herkullisesta Cooking Oat ‑kaurakermasta. Keitto sopii loistavasti niin lounaaksi kuin päivälliseksikin. Nauti sellaisenaan tai leivän kera.
AINESOSAT
- 700 g maa-artisokkaa
- 1 keltasipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 0,5 dl öljyä
- 1 dl kuivaa valkoviiniä
- 5 dl vettä
- 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 2 rkl kanafondia
- 1 sitruuna, raastettua kuorta ja puristettua mehua
- suolaa ja mustapippuria
Tarjoilua varten:
- 2 dl paahdettuja auringonkukansiemeniä
- 2 rkl hienonnettu persiljaa
- 1 rkl oliiviöljyä
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Kuori ja viipaloi maa-artisokat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Paista maa-artisokka, sipuli ja valkosipuli kattilassa öljyssä keskilämmöllä, noin 5 minuuttia.
VAIHE 2
Lisää viini, vesi, Cooking Oat -kaurakerma ja kanafondi. Keitä kannen alla keskilämmöllä kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä.
VAIHE 3
Soseuta keitto tasaiseksi ja mausta suolalla, mustapippurilla ja sitruunalla. Koristele tarjottaessa paahdetuilla auringonkukansiemenillä, persiljalla ja oliiviöljyllä.