30 min
Valoa
4 annosta

Makkarastroganoff

Makkarastroganov on klassinen arkisuosikki! Jos korvaat makkaran kasvisvaihtoehdolla, resepti sopii myös vegaaneille.

AINESOSAT

  • 500 g lenkkimakkaraa tai muuta makkaraa
  • 2 keltaista sipulia
  • 0,5 dl öljyä
  • 4 rkl tomaattipyreetä
  • 1 rkl ranskalaista sinappia
  • 2 laakerinlehteä
  • 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
  • 0,5 dl vettä
  • 2 rkl vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä
  • 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 1 tl kuivatettua timjamia
  • 0,5 punainen chili, hienonnettuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 rkl hienonnettua persiljaa

TOIMI NÄIN

VAIHE 1

Leikkaa makkara suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista makkarasuikaleet ja sipuli keskilämmöllä kattilassa tai paistinpannulla öljyn kera, noin 5 minuuttia.

VAIHE 2

Lisää tomaattipyree, sinappi, laakerinlehdet ja Cooking Oat -kaurakerma. Vatkaa jauhot veteen ja sekoita kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.

VAIHE 3

Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja tarjoile ruotsalaisen kaurariisin tai ruokakauran kanssa.

MUUT RESEPTIT

MISTÄ LÖYDÄT MEIDÄT??

LÖYDÄT MEIDÄT