30 min
Valoa
4 annosta
Makkarastroganoff
Makkarastroganov on klassinen arkisuosikki! Jos korvaat makkaran kasvisvaihtoehdolla, resepti sopii myös vegaaneille.
AINESOSAT
- 500 g lenkkimakkaraa tai muuta makkaraa
- 2 keltaista sipulia
- 0,5 dl öljyä
- 4 rkl tomaattipyreetä
- 1 rkl ranskalaista sinappia
- 2 laakerinlehteä
- 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 0,5 dl vettä
- 2 rkl vehnäjauhoja tai maissitärkkelystä
- 1 rkl tuoretta hienonnettua timjamia tai 1 tl kuivatettua timjamia
- 0,5 punainen chili, hienonnettuna
- suolaa
- mustapippuria
- 1 rkl hienonnettua persiljaa
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Leikkaa makkara suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Paista makkarasuikaleet ja sipuli keskilämmöllä kattilassa tai paistinpannulla öljyn kera, noin 5 minuuttia.
VAIHE 2
Lisää tomaattipyree, sinappi, laakerinlehdet ja Cooking Oat -kaurakerma. Vatkaa jauhot veteen ja sekoita kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla.
VAIHE 3
Ripottele päälle hienonnettua persiljaa ja tarjoile ruotsalaisen kaurariisin tai ruokakauran kanssa.