Riistapata rosmariinilla & sienillä
Mehevä ja täyteläinen riistapata on loistava sunnuntaipäivällinen. Sen seuraksi sopii mainiosti vaikkapa samettinen perunamuusimme. Jos jätät lihan pois tai korvaat sen kasvisvaihtoehdolla, pata sopii myös kasvissyöjille.
AINESOSAT
- 600 g vegaanisia soijaproteiinipaloja tai hirven- tai naudanlihasuikaleita
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä, puristettuna
- 2 laakerinlehteä
- 5 murskattuja katajanmarjoja
- 0,5 dl öljyä
- 1 rkl tuoretta rosmariinia hienonnettua tai 1 tl kuivattua rosmariinia
- 3 dl punaviiniä
- 2 dl vettä
- 3 rkl riistafondia
- 2 porkkanaa
- 2 juuripersiljaa
- 120 g suppilovahveroita tai muita sieniä
- 5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 0,5 dl vehnäjauhoja
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Kuori ja pilko sipulit karkeiksi palasiksi. Ruskista soija- tai lihapalat pannulla öljyssä kunnes ne saavat kauniin värin. Siirrä kattilaan. Ruskista sipuli ja valkosipuli yhdessä mausteiden kanssa ja siirrä kattilaan. Suolaa ja pippuroi.
VAIHE 2
Lisää punaviini, vesi ja riistafondi. Keitä miedolla lämmöllä kannen alla noin 1 tunti.
VAIHE 3
Kuori ja leikkaa porkkanat ja juuripersiljat paloiksi. Harjaa sienet ja leikkaa ne paloiksi. Laita pilkotut kasvikset kattilaan ja keitä 0,5 tuntia.
VAIHE 4
Vatkaa jauhot 1 desilitraan Cooking Oat -kaurakermaa. Sekoita kastike ja loput Cooking Oatista kattilaan. Jatka kypsentämistä noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla.
Tarjoile puolukoiden, suolakurkkujen ja perunamuusin kanssa.