Suklaavaahto vadelmilla
Herkullinen jälkiruoka on täydellinen päätös aterialle. Tämä samettinen, vadelmilla höystetty suklaavaahto ei taatusti jätä ketään kylmäksi. Valmista ja nauti!
AINESOSAT
- 2,5 dl Cooking Oat -kaurakermaa
- 2 kananmunaa
- 100 g tummaa suklaata (noin 70%:sta)
- 3 rkl sokeria
- 200 g tuoreita vadelmia
TOIMI NÄIN
VAIHE 1
Keitä Cooking Oat -kaurakerma kattilassa. Jaa munat keltuaisiin ja valkuaisiin. Hienonna suklaa.
VAIHE 2
Vatkaa keltuaiset ja puolet sokerista kuohkeaksi. Kaada kaurakerma keltuaisten päälle samalla sekoittaen. Kaada seos takaisin kattilaan ja keitä kunnes lämpötila on 80 astetta tai kunnes seos alkaa paksuuntua. Huomioi, että seos ei saa kiehua.
VAIHE 3
Lisää joukkoon hienonnettu suklaa ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Anna jäähtyä.
VAIHE 4
Vatkaa valkuaiset lopun sokerin kanssa kiinteäksi vaahdoksi. Kaada vaahto suklaaseokseen ja sekoita kääntelemällä. Jaa suklaamousse 4 annoslasiin ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään tunnin ajan.
Tarjoile vadelmien kanssa.